VERAS KORT  


Lidt om de materialer jeg har samlet sammen i de sidste par år

 - nogle af tingene er uundværlige - andre er bare fordi jeg ikke kan lade være med at købe det....

Jeg vil prøve og skrive lidt om de ting jeg købt siden jeg opdagede alle de spændende ting, der bruges til scrapbooking

og som  også er gode at bruge til kort - jeg handler mest over nettet og har nogle foretrukne butikker

Unikscrap.dk og Hobbyboden.dk

men handler nu også en del andre steder, hvis jeg finder noget spændende

Hvis der er noget, der ikke er skrevet nok om, så send en mail - og jeg skal prøve om jeg kan svare

KLIK på teksten i rubrikkerne, så skulle man gerne havne ved den tekst som beskriver netop dette materiale

 

Big Shot Dies Stempler Stempelpuder og sværte Promarker, akvarelfarver Papir
Karton Blomster Punche Bånd    
           

Big Shot

Bigshot'en er en maskine til udstansning af div. ting, såsom blomster, svirvler osv. Den kan også bruges til at embosse med. Der findes et utal af forskellige dies, som kan bruge - en del af dem er temmelig dyre, men sniger sig alligevel ind på mine hylder :-)

Dies til Bigshot

Der findes originale dies hertil (Sizzix) men mange andre mærker kan fint bruges blot man tænker på hvad plader der skal bruges. Jeg har dies fra Cuttlebog (mest embossingplader) Quickutz , Spellbinders og fra Marianne design. Det funker rigtig godt. Et godt sted og få vist hvordan man bruger dem er på You Tube

Priserne på de forskellige dies varierer en del - de er ikke billige, men kan jo bruges igen og igen. Der står altid nogle på min ønskeseddel til jul og fødselsdag :-)

Stempler

Uha - det er en verden hel for sig selv - uanset hvor mange stempler man får samlet, tror jeg man bliver ved med at ønske sig nye. Der findes gummistempler på træklods, acrylstempler (Clearstamp) gummistemplerne er ret dyre at anskaffe - til clearstemplerne skal man have en acrylklods til at sætte dem på, når man skal stemple. Gummistemplerne fås også uden træklodsen, så skal der være monteret noget Ez Mount bag på som har en glad flade, så de kan sidde fast på acrylklodsen

Stempelpuder og sværte

Her er jeg lidt på herrens mark, da jeg synes det er svært at finde ud af de forskellige typer - men sværten skal passe til det man evt vil farvelægge motivet med - altså en vandfast sværte, hvis man bruger Promarker (alkoholbaseret farver) og en alkobaseret sværte til akvarelfarver - altså modsat det man skal farve med, da det ellers opløser hinanden.

Der findes også limsværte, som man bruger til varm embossing - dvs. man stempler med sværten og så drysser noget embossingpulver ud over motivet - bruger en varmepistol (Headgun) så smelter pulveret og giver en flot effekt. Det findes i mange farver

Til mange af puderne kan man  købe refiller - jeg har købt en del forskellige farver, som jeg så selv vil lave puder til - de kan blades, så mulighederne bliver mange. Sværten kan også bruges til at lave baggrunde med - her er You Tube igen et godt sted at få ideer.

Sværten bruger jeg også til at sværte kanter på papir og blomster osv. Der bruger jeg små skumgummipuder - evt. en svamp, som klippes i små trekander.

Det er så mange muligheder, som jeg ikke vil komme ind på, når først man kommer i gang, får man lyst til at prøve en masse ting, noget lykkedes og andet havner i papirkurven :-) her er det virkelig fantasien der sætter grænser.

Promarker, akvarelfarver

Der er så mange muligheder, når man skal vælge noget til farvelægning  af stempelmotiverne - jeg har købt en del Promarker - købt i England hos Joanna Sheen, hun sender portofrit og pennene koster knap halvdelen af det de koster her i landet. De findes i 156 farver og så skal man have en Blender - jeg har ca. 70 farver - kan godt bruge flere, men man kan sagtens nøjes med mindre.

Ellers har jeg brugt akvarelfarveblyanter og så en vandpensel - har også nogle små dåser med farve Ho2 farver - de er flotte, men kræver noget øvelse før man har styr på det - her bruger jeg også vandpensel.

Til at lave falsk syning på kortene, har jeg en æske fine tuscher  (købt på posthuset) men bare man har en tynd sort og brun tusch kommer man langt - en hvid Gel-pen er også god at have :-)

Papir

Der findes så mange forskellige typer papir - her kan alt jo bruges - jeg er nu faldet for scrapbookins papir, som findes i str. 30,5x30,5 og findes i små flokke 15x15 - der er et utal af skønne mønstre og farver.

Karton

Her findes der jo mange kvaliteter - mit yndlingskarton er Bazzil - det findes i ca. 80 farver - ligger i str. 30,5x30,5 som passer til 2 stk kor 14x28 strimlerne der bliver klippet fra bruges til at standse bogstaver ud med eller bruges til skiltetekster osv.

Blomster

Åh her er jeg totalt solgt - kan ikke lave kort uden blomster - har købt mig fattig i færdiglavede blomster - men nu har jeg fået lidt forskelligt værktøj til selv at lave blomster - det er sjovt. Næsten alt materiale kan bruges - papir, karton stof, tyl , organza og hessian - rundt om på nettet findes der en som viser eksempler hvordan man laver dem - jeg har fundet nogle på Scrapsisters.dk og Stampartic.se som er svensk - begge er onlinemagasiner med masser at gode tips og ideer.

Mine yndlyngspunche til blomster er en serie der hedder Retro - den findes i 4 størrelser - den stor bruger jeg nu ikke meget.

Punche

Et utal af forskellige muligheder , her er det vist pengepungen der sætter grænser, men nogle skal altså nævnes. Hjørne og kantpunche fra Martha Steward - de er bare skønne. Der findes en del andre i hendes sortiment - bl.a. en punch til at stanse sommerfugle ud med  og en masse andre fine ting.

Bånd

Der findes

Perler og andet pynt

Der findes